top of page
meeting-room-office.jpg

ETKİNLİKLERİMİZ

Türkiye Gençlik Korosu

Ülkemizin son yıllarda koro müziği alanında sergilediği gelişimin yaygınlaştırılıp çok daha nitelikli ve sürdürülebilir kılınabilmesi için Koro Kültürü Derneği ve Koro Eğitimcileri Derneği işbirliğiyle “Türkiye Gençlik Korosu” kuruluyor.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden, yetenekli-istekli-donanımlı ve takım çalışmasına uygun gençlerden oluşturulacak koronun temel hedefi, ülkemizi dünyada başarıyla temsil edebilecek ulusal bir gençlik korosu olmaktır.

Türkiye Gençlik Korosu.jpg
korolar_maratonu.webp

Korolar Maratonu 2022

2013'den bu yana Koro Kültürü Derneği olarak gerçekleştirdiğimiz "Korolar Maratonu" 2022 yılında, "Başkent Kültür Yolu" etkinlikleri kapsamında Devlet Çoksesli Korosu işbirliği ile CSO Tarihi Salon'da büyük bir coşku ile gerçekleştirildi. 10-11-12 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Korolar Maratonu'nda 3 gün boyunca Türkiye'nin dört bir yanından gelen koroların verdiği konserlerin yanı sıra, çalıştaylar ve paneller ile katılımcılarımızla buluştuk. Yoğun ve doyurucu bir programla geçirdiğimiz Korolar Maratonu'nun bir sonraki organizasyonunda sizlerle yeniden buluşmayı heyecanla bekliyoruz.

Koro Zoom Akşamları (KOZA)

Normalleşme süreci içerisinde koroların prova/konser pratiklerine 'yeni normal' ölçütleri içerisinde geri dönüşlerini, bu süreçte en sağlıklı uygulamaların neler olduğunu, koro müziğine özel yeni çözümleri ve dünyadaki profesyonel/amatör koroların uygulamalarını paylaşmak üzere 2020'de başlattığımız buluşmaları ülkemizdeki koro kültürü için bir iletişim platformu olarak sürdürüyoruz.

koza.webp
Sİng Outside.webp

Avrupa Korolar Federasyonu Genel Kurulu & Sing Outside the Box Konferansı

50 yılı aşkın bir tarihe sahip olan Avrupa Korolar Federasyonu'nun konferans ve genel kurulu ilk kez Türkiye'de gerçekleşti!
Konferans, 15 - 18 Kasım 2018 tarihlerinde Kapadokya'da düzenlendi. Avrupa koro dünyasının önde gelen isimleri, ülke federasyonlarının delegasyonları ve koro müziği uzmanları 4 gün boyunca Türkiye'de birlikteydi. Etkinlik ile ilgili detaylara dernek bültenimizden ulaşabilirsiniz.

Sing Me In

Sing Me In Projesi, Türkiye ve Lübnan dahil olmak üzere 10 ülkede gençliğe yatırım yapan 11 müzik derneğini bir araya getiriyor. Kurumlar, kendi profesyonel ve coğrafi bölgelerindeki genç göçmenlerin entegrasyon sürecinde toplu şarkı söylemenin kullanımına ilişkin iyi uygulamaları geliştirmek amacıyla geniş çevreleri aracılığıyla güçlerini birleştirecekler.​
Projede en iyi uygulamaları oluşturmak için mevcut deneyimler değerlendirilecek ve bunlardan çıkarılan temele dayanarak yenilikçi pedagojik içerikler toplu olarak geliştirilecektir. Genç göçmenlerin entegrasyonunu hedefleyen projelerde karşılaşılan zorlukları içeren örnekler de toplanarak ‘’ipuçları ve tüyolar’’ ile kaçınılması gereken tuzak noktalar ortaya koyulacak.

Sing Me In.webp
eu-flag-erasmus-vect-pos_1.webp
Sİng Outside.webp

World Youth Choir / Seçmeler

The World Youth Choir (WYC), diğer bir deyişle Dünya Gençlik Korosu, dünyanın her yerinden 17-26 yaşları arasındaki yetenekli genç müzisyenleri hedefleyen, sanatsal açıdan yüksek seviyede önemli bir eğitsel ve sosyal deneyim olarak öne çıkıyor. Koroyu himaye eden federasyonların desteğiyle her yıl farklı ülkelerde yaz ve kış seansları düzenlenerek ünlü şeflerin yönetiminde Dünya Gençlik Korosu’nun yetenekli üyeleriyle turneler düzenleniyor.

Sanatsal açıdan, Dünya Gençlik Korosu genç şarkıcıların zorlu bir repertuvar icra edip dünya çapında şeflerle etkileşimde bulunarak müzik yeteneklerini geliştirmeleri için benzersiz bir deneyim sunuyor. Toplumsal açıdan, farklı kültürlerden gelen genç müzisyenlerin bir arada yaşayarak turne yapmasını sağlayıp farklı kültür, insan, müzik ve gelenekler arasında benzersiz bir anlayış ekolü yaratarak ‘Dünya Vatandaşları’nın yeni nesillerini yetiştirmeye katkıda bulunuyor.  

 

Jeunesses Musicales International, European Choral Association - Europa Cantat ve International Federation of Choral Music himayesinde organize edilen Dünya Gençlik Korosu’nun seçmeleri her yıl Koro Kültürü Derneği tarafından düzenleniyor. Dünya Gençlik Korosu’nda Türkiye’den ilk üye 2016 projesinde yer aldı.

Eurochoir / Seçmeler

Avrupa’yı müzikle kutlayalım! – EuroChoir , Avrupa Korolar Federasyonu’nun her yıl farklı bir ülkede düzenlediği benzersiz bir koro etkinliğidir. 1982’de AGEC’in başlattığı EuroChoir 60 genç şarkıcıya 8 günlüğüne bir araya gelip iki ünlü şef yönetiminde çalışma fırsatı veriyor. Koro, çalıştığı repertuvarı birkaç konserlik bir turneyle ev sahibi ülkede sunuyor.

Bu özel koro projesi, genç şarkıcılara Avrupa koro müziğini tanıtmayı ve Avrupa içinde kültürel değişimi teşvik etmeyi amaçlıyor.

eurochoir-logo_1.webp

Koronun Türkiye ulusal seçmelerini Koro Kültürü Derneği yürütüyor. Türkiye, Eurochoir bünyesinde ilk kez 2015’te 1 korist, 2016’da 3 korist, 2017'de 4 korist ve 2018'de ise 1 korist ile temsil edildi.

Seminer Serisi.webp

Koro Kültürü Seminer Serisi

Koro Kültürü Derneği ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliğiyle bir dönem düzenlenen Koro Şefliği Sertifika Programı, şeflik derslerine ek olarak, herkes açık bir seminer serisine de ev sahipliği yaptı. Koro müziğiyle ilgili konulara odaklanan seminer serisi, birbirinden değerli konuşmacıları ağırladı.
Ayda bir düzenlenen seminerler, Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampüsü’nde gerçekleşti. 

Koro Şefliği Eğitimleri

Genç koro şefleri için eğitimler derneğin kuruluşundan beri önemsediği bir gündem maddesi olarak yer aldı. Eğitim amaçlı etkinlikler için şimdiye dek ağırladığımız isimler arasında Prof. Volker Hempfling / Sabine Horstmann (2012), Elisenda Carrasco / Hans-Dieter Reinecke / Anne Christine Weidmann (2012) ve Dr. Brady Allred (2013) sayılabilir.

2014’te Koro Kültürü Derneği & Bahçeşehir Üniversitesi iş birliğiyle genç şefler için bir Koro Şefliği Sertifika Programı başlatıldı. Koro Okulu üç sezon boyunca başarıyla  devam etti ve pek çok genç şef ve şef adayına sertifika imkanı sundu.

BAU.webp
WhatsApp Image 2022-05-31 at 00_33_45.webp

Korolar Maratonu

Dünya Koro Günü 1990 yılından bu yana, IFCM (International Federation for Choral Music), ACDA (American Choral Directors Association) ve UNESCO tarafından alınan ortak bir kararla her yıl Aralık ayının ikinci Pazar günü kutlanıyor. 
​Dünya Koro Günü'nü kutlamak amacıyla derneğimiz tarafından 2013'ten beri her yıl düzenlenen Korolar Maratonu; konserler, söyleşiler, paneller vb. çeşitli etkinlikler ile koro müziği icracıları ve dinleyicilerine keyifli bir buluşma imkanı sunuyor.

Korolar Maratonu çerçevesinde şimdiye dek onlarca koro ve yüzlerce koro müziği dinleyicisi bir araya geldi. Maraton; yeni korolar tanımak, daha önce duymadığınız koro eserlerini keşfetmek ve koro deneyiminize güzel bir anı daha eklemek adına harika bir fırsat sunuyor! 

Akdeniz Koro Forumu

Akdeniz Koro Formu (MCF), Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerden koro uzmanlarının katıldığı bir konferans olarak her sene farklı bir şehirde düzenleniyor. Forumun 2016 edisyonu İstanbul’da düzenlenmişti. Koro şefleri, besteciler, koro şarkıcıları ve yöneticileri için tasarlanan bu etkinlik bünyesinde yeni yöntemler, uzmanlık alanları ve iletişim ağları üzerine yoğunlaşan bildiriler ve seanslar yer alıyor.  Forum bünyesinde Akdeniz çevresindeki koro müziğine odaklı araştırmalar yapılıyor.

AKdeniz Koro Forumu.webp

2017 yılında Akdeniz Koro Forumu, Orta Doğu’nun en girişimci korolarından Fayha Choir’ın ev sahipliğinde, Lübnan’ın ikinci büyük kenti Tripoli Safadi Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Etkinlik, birçok çalıştay, toplantı ve konuşmayı içeren ikinci Lübnan Uluslararası Koro Festivali ile paralel olarak gerçekleşti. Bu sene RelaxSing Mallorca Festivali dahilinde İspanya'da gerçekleşecek olan forumda koro alanında uzmanlaşanlar tarafından ortak projelerin geliştirilmesi ve yeni çalışmaların paylaşılması hedefleniyor. 

bottom of page