top of page
Logo-Swan (1).jpg
SWAN Projesi
SWAN Projesi (Singing With Additional Needs/Ek Gereksinimlerle Şarkı Söylemek), farklı Avrupa ülkelerinden en iyi uygulamaları bir araya getirerek ek gereksinimleri olan bireyleri kolektif şarkı söylemeye dahil etmeyi hedeflemektedir. Bu ek gereksinimler, azınlık bir gruba dahil olmaktan, fiziksel veya psikolojik sağlık sorunlarından kaynaklanabilir.

Ayrıntılı bilgi için projenin ana web sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.
Amacımız
Proje kapsamında, Koro Kültürü Derneği’nin amacı, deprem bölgesinde yaşayan müzik eğitimcilerine yönelik psikolojik sağlık konusunda atölyeler ve çalışma grupları sunarak hem bu bireylerin eğitimlerden faydalanmasını hem de deprem bölgesinde eğitim gören öğrencilerin müzik dersleri aracılığıyla psikolojik destek görmelerini sağlamaktır. Proje sonunda, deprem bölgesindeki müzik eğitimcilerinin ve öğrencilerin psikolojik ihtiyaçlarının daha iyi anlaşılması, bu konuda etkili olabilecek müdahele çalışmaları hazırlanması ve bu çalışmalardan herkesin faydalanabilmesi için bir rapor olarak sunulması hedeflenmektedir. 
 
SWAN Etkinlikleri

Koro Kültürü Derneği Genel Kurulu ve Atölyeleri, 9 Mart 2024

Koro Kültürü Derneği, 9-10 Mart 2024 tarihlerinde Genel Kurul buluşması kapsamında üyeleriyle buluştu. Etkinlikte, SWAN Projesi kapsamında düzenlenen üç atölye de dahil olmak üzere çeşitli çalıştaylar gerçekleştirildi. SWAN Projesi, depremden etkilenen bölgelerdeki müzik eğitmenlerine yönelik psikolojik sağlık çalıştayları ve çalışma grupları düzenlemeyi amaçlamakta olup, hem eğitmenlerin hem de öğrencilerin müzik dersleri aracılığıyla psikolojik destekten faydalanmasını sağlamayı hedeflemektedir.

  

 SWAN Projesi kapsamında düzenlenen çalıştaylar:

  • SWAN Projesi Tanıtımı, Prof. Dr. Suna Çevik

  • SWAN Projesi Fikir Atölyesi, Pelin Küçükerdoğan

  • Psikodrama Atölyesi, Yard. Psikodramatist Pembegül İlter


Walter Strauss Ustalık Sınıfı, 19-25 Ocak 2025

2016 yılından bu yana Devlet Çoksesli Korosu, dünyanın dört bir yanındaki koro şeflerine yönelik Uluslararası Walter Strauss Ustalık Sınıfı’nı düzenlemektedir. Bu yılki ustalık sınıfı, 19-25 Ocak tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek olup SWAN Projesi Atölyeleri’ni de içerecek. SWAN Atölyeleri, depremden etkilenen bölgelerdeki müzik öğretmenlerine psikososyal destek sağlamaya odaklanacaktır. Bu oturumlar aracılığıyla katılımcılar, müziğin dayanıklılık aracı olarak rolünü keşfedecek ve eğitimcilere, öğrencilerini ve topluluklarını iyileşme sürecinde desteklemeleri için kaynaklar sunacaktır. Atölyelerin ayrıntıları netleştikçe websitemizde ve sosyal medya hesaplarında duyurulacaktır.

 

Yol Desteği!

SWAN Projesi'ne katılmak için Ankara’ya şehir dışından gelecek 20 katılımcıya kişi başı 1400 TL' ye kadar yol desteği sağlanacaktır.

 

Yol desteği kazananlar, ayrıca Burak Onur Erdem'in yöneteceği Koro Şefliği Atölyesi'ne katılım bedeli ödemeden gözlemci olarak dahil olabilecektir. Başvurular, Koro Kültürü Derneği'nin belirlediği bir komite tarafından motivasyon yazısı ve özgeçmiş üzerinden değerlendirilecektir.

 

Değerlendirme sürecinde deprem bölgesinden başvuran müzik eğitimcileri ve öğrencilerine öncelik tanınacaktır. Yol desteği alan katılımcılardan, SWAN atölyelerine eksiksiz katılmaları ve etkinlik sonunda kısa bir değerlendirme ve görüş formu doldurmaları beklenmektedir.

 

Başvurular 20 Aralık’ta sona ermektedir. Başvuru için linki için aşağıdaki butona tıklayınız.

Not: Başvurusu olumlu sonuçlanan katılımcılara, yol desteğini nasıl kullanacaklarına dair detaylı bilgilendirme e-posta yolu ile iletilecektir. Katılımcıların, bu e-postayı almadan bilet satın almamaları gerekmektedir.

Partnerler

SWAN Projesi, Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilmektedir. Proje, Norsk Sangerforum (NO) tarafından koordine edilmekte olup, Avrupa Koro Federasyonu (DE), Kanker in Beeld (NL) ve Sing Ireland (IE) projenin ortaklarındandır. Proje sürecinde Koro Kültürü Derneği, Sing Ireland ile işbirliği yapacaktır

_NSF_logoORIGINAL-kunNSF.jpg
ECA-Logo_2019_red.png
231208 Kanker_in_Beeld_logo.png
SING_IRL_MARK_FULL_gold_CMYK.png

Projedeki gelişmeleri takip etmek ve atölye içeriği önerisinde bulunmak için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.

bottom of page